KATA-KATA MANIS TETAMU, SIALAKAN!@

Friday, December 21, 2012

LAPORAN POLIS SALAHGUNA KUASA ISU KPF

Jumaat, Disember 14, 2012

SUMBERSekitar jam 10.30 pagi tadi, saya bersama AJK ANAK dan beberapa orang pemegang saham KPF telah membuat laporan polis di Balai Polis Central Johor Bahru. Laporan dibuat terhadap Dato' Seri Ismail Sabri Yaakob, Tan Sri Isa Samad dan Datuk Hj Md Yusof Shamsuddin, Pengerusi Eksekutif SKM.


Ia berkait dengan salahguna kuasa membatalkan Mesyuarat Agung KPF pada 20 Jun 2012 lalu dan arahan mengadakan Mesyuarat Agung semula pada 27 Dis akan datang. Lampiran bukti telah disertakan agar siasatan dan tindakan dapat dilakukan terhadap ketiga2 mereka.

Laporan polis juga akan dibuat di seluruh negara. Konspirasi yang didalangi Isa Samad untuk menguasai KPF adalah sangat jahat yang bakal memberi kesan besar terhadap operasi KPF yang dimiliki 246,000 ahli dengan caruman lebih 2 bilion
Usaha Isa Samad untuk mengheret KPF dalam FGVH adalah sangat berbahaya, apatah lagi di saat saham FGVH merudum. Ia pilihan terakhir Isa dan Kerajaan dgn harapan saham FGVH akan naik semula dan memberi impak positif terhadap pengundi Felda menjelang PRU 13.

Namun, percaturan tersebut jika gagal menaikkan saham FGVH, KPF sebagai koperasi tebaik di Malaysia bakal lingkup.
Kepada pemegang2 saham KPF, bertindak segera. Buat laporan polis di Balai Polis berdekatan. Halang kerja gila Isa Samad dan kuncu2nya. Selepas ini, laporan SPRM akan menyusul. Jangan izinkan caruman dan aset KPF lebur di tangan pengkhianat dan petualang!

Turut bersama Sdr Md Said Jonit, bekas Pengarah Eksekutif Felda Plantation yang baru menyertai PAS 1 Dis lalu.

No comments:

Post a Comment